Voeding

Wat zijn de voordelen van het drinken van bruiswater?

stayhealthy.nl - sprankle.info

Water drinken is van essentieel belang voor een mens om te blijven functioneren. Uit onderzoek is gebleken dat een minimale uitdroging, een aanzienlijke impact heeft op jouw functioneren. Bij een tekort van 5% aan vocht kan het de bloedtoevoer naar jouw hersenen verstoren. Dat zorgt voor een vermindering in reactietijd, focus en kortetermijngeheugen. In plaats van naar de automaat te lopen voor een kop koffie, kan je ervoor kiezen om een glas bruisend water drinken. Genoeg redenen dus om een waterkoeler op waterleiding aan te schaffen.

Voldoende drinken levert gezondheidsvoordelen op

Water blijft de beste optie om jezelf te hydrateren. Maar het is begrijpelijk dat je plat water al gauw te saai vindt. Bruiswater drinken is het een goede optie om te minderen met frisdrank. Doordat het water bruist voelt het al veel meer aan als frisdrank. Ook zorgt het koolzuur in het water ervoor dat jij een vol gevoel hebt. Zo wordt jij niet door jouw hersenen verleidt om te gaan eten. Doordat het koolzuur jouw maag vult, heb jij minder zin in voedsel. Zo kan jij op een verantwoordelijke manier gewicht kwijt raken. Alle redenen om bruisend water te drinken op een rijtje:

  • Bruiswater zorgt voor een goede hydratering
  • Het draagt bij aan een betere spijsvertering
  • Het geeft je een vol gevoel
  • Voldoende drinken verhoogt de productiviteit

Is bruiswater net zo gezond als plat water?

Bruiswater uit een waterkoeler is vrijwel net zo gezond als plat water. Er zijn veel beweringen gedaan op het bied van bruisend water. Zoals dat bruiswater je botten aantast. Het niet zo goed hydrateert als plat water. Er is zelfs een studie waarbij word beweerd dat je van bruiswater dikker word. Echter zijn dit allemaal studies uit een ver verleden en zijn de resultaten uit deze studies nooit met succes gereproduceerd. Ook zou het water je tanden aantasten doordat het zuurgraad omhoog wordt geholpen. Maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat het zuurgraad uit bruiswater hier niet hoog genoeg voor is. Het zijn juist de toegevoegde suikers en smaakstoffen die het gebit aantasten. Bruiswater is dus net zo gezond als plat water.

Hoeveel water moet je nu echt drinken?

Hoeveel water jij precies moet drinken hangt af van verschillende factoren. De hoeveelheid beweging en het weer spelen hier bijvoorbeeld een rol in. Het algemeen advies luidt dan ook, drink tenminste 2 liter water per dag. En drink bij warm wat extra water. Wanneer jij dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat met drinken. Zorg ervoor dat jij gedurende dag voldoende drinkt. Bruisend water kan daarbij helpen. Het drinken van bruiswater levert veel voordelen op. Je hoeft geen speciaal water in te kopen om bruisend water te maken. Een waterkoeler op waterleiding is ook gewoon mogelijk. Zo hou jij jouw personeel gezond en tevreden.

You may also like

Comments are closed.

More in:Voeding