Voeding

Omgaan met een gezond lichaam doe je met deze 5 tips

Depositphotos_81161942_S

Als het om gezondheid en voeding gaat, raak je gemakkelijk in de war. Zelfs experts met veel kennis lijken vaak verschillende ideeën te hebben, wat het moeilijk kan maken om erachter te komen wat je moet doen om je gezondheid te verbeteren. Hoewel mensen het niet altijd eens zijn, ondersteunt onderzoek een aantal gezondheidstips. Een van de beste manieren om met een gezond lichaam om te gaan, is door producten te gebruiken die gunstig voor je kunnen zijn, zoals de producten in Tena lady. Door de juiste producten voor je dagelijkse behoeften te gebruiken, kun je er zeker van zijn dat je goed voor je lichaam zorgt.

Beperk suikerhoudende dranken

Naast het gebruik van de juiste alledaagse producten zoals die van Tena, is het ook belangrijk om intern voor jezelf te zorgen. Een manier om dit te doen is door je inname van suikerhoudende dranken te beperken. De meeste toegevoegde suikers zijn afkomstig van dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete thee. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van suikerhoudende dranken het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 verhoogt, zelfs bij mensen die niet te veel lichaamsvet hebben. Suikerhoudende dranken zijn vooral slecht voor kinderen omdat ze obesitas en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken die zich meestal pas op latere leeftijd voordoen, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en niet-alcoholische leververvetting.

Grazen op noten en zaden

Omdat noten veel vet bevatten, eten sommige mensen ze niet. Noten en zaden zijn daarentegen heel gezond. Ze bevatten veel eiwitten, vezels en vitamines en mineralen. Noten kunnen je helpen gewicht te verliezen en je risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 te verlagen. Het eten van weinig noten en zaden kan in verband worden gebracht met een hoger risico om te overlijden aan hartaandoeningen, beroertes of diabetes type 2.

Eet geen zeer bewerkte voedingsmiddelen

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen worden gemaakt met ingrediënten die veel zijn veranderd ten opzichte van hoe ze oorspronkelijk werden gemaakt. Additieven zoals suiker, zeer geraffineerde olie, zout, conserveermiddelen, kunstmatige zoetstoffen, kleur- en smaakstoffen zitten er ook vaak in. Ultra-bewerkte voedingsmiddelen zijn erg lekker, waardoor het gemakkelijk is om er te veel van te eten. Ze stimuleren ook beloningsgerelateerde delen van de hersenen, wat kan leiden tot te veel calorieën eten en aankomen.

Eet vette vis

Vis is een geweldige manier om gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen. Dit geldt met name voor vette vis zoals zalm, die vol zit met omega-3-vetzuren en andere voedingsstoffen die ontstekingen helpen bestrijden.

Krijg genoeg slaap

Je kunt niet genoeg zeggen over hoe belangrijk het is om voldoende te slapen. Als je niet genoeg slaapt, kan je insulineresistentie verslechteren, je hongerhormonen in de war raken en je fysieke en mentale prestaties achteruitgaan. Ook is het niet genoeg slapen een van de grootste risico’s voor gewichtstoename en obesitas.

You may also like

Comments are closed.

More in:Voeding