Voeding

Tips om gezonder te eten

Gezond eten is enorm belangrijk. Door gezonder te eten ga je veel lekkerder in je vel zitten, een stuk fitter leven en je maakt simpelweg een stuk minder kans op ziektes. Toch wordt het belang van gezond eten vaak enorm onderschat. Een gezond voedingspatroon kan een grote invloed hebben op je leven. Zowel lichamelijk als mentaal zorgt gezond eten voor veel positieve effecten. Bij sommige mensen is het probleem dat ze het besef niet hebben wat betreft de belangen ervan, maar er zijn ook genoeg mensen die gezond willen eten, maar niet weten hoe. Hieronder vind je enkele tips om gezonder te gaan eten.

Eet veel groentes

Groentes zijn erg belangrijk als je gezonder wilt eten en leven. Er zijn veel mensen die veel groentesoorten niet lusten of niet graag eten. Dit leidt ertoe dat bepaalde groentes bij een grote groep mensen vrijwel nooit binnenkomt. Dit is erg nadelig, want door veel groentes te eten en door gevarieerd allerlei soorten groentes te eten beïnvloed je je gezondheid zeer positief. Door voldoende groentes te eten zorg je er onder andere voor dat je lichaam geen tekort krijgt aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een tekort aan vitamines kan veel negatieve gevolgen hebben. Zo kun je je hierdoor een stuk minder energiek voelen, maar ook sneller ziek worden. Groentes helpen er ook bij om hart- en vaatziekten te voorkomen. Kortom, ze mogen niet ontbreken in je voedingspatroon.

Eet goede porties

Eten in porties is ook erg belangrijk. Naast dat je de juiste vitamines dagelijks binnen moet krijgen, is het ook gezond om in porties te eten. Eet bijvoorbeeld iedere 2 uur een normaal portie, ontbijt gezond en eet een goede avondmaaltijd. Zo kom je al heel ver. Het gebeurt nog erg vaak dat men urenlang niets eet, zich vervolgens helemaal volpropt en weer urenlang niets eet. Ook dit is natuurlijk niet de juiste manier. Daarnaast is het als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet of sport, vaak nodig om iedere 2 uur eiwitten binnen te krijgen. Het is dan ook belangrijk je hieraan te houden. Ook als je wilt afvallen kan eten in porties enorm helpen.

Tel je calorieën

Het kan erg handig zijn voor jezelf uit te rekenen hoeveel calorieën je per dag zou moeten eten. Vervolgens kun je alles wat je eet bijhouden om zo te kijken of je de juiste hoeveelheid haalt. Stel, je moet per dag 2000 calorieën eten, maar je zit hier ver boven. Dan kun je voor jezelf concluderen dat je iets moet veranderen aan je voedingspatroon. Daarnaast kun je door je calorieën bij te houden ook doelen zoals afvallen en aankomen behalen. Eet bijvoorbeeld 500 calorieën minder dan nodig als je gewicht wilt verliezen. Indien je wilt aankomen kun je juist het tegenovergestelde doen. Zorg er wel voor dat je ook als je wilt aankomen niet te veel suikers eet. Dit is namelijk een slechte manier van aankomen in lichaamsgewicht.

You may also like

Leave a reply

More in:Voeding