Voeding

Hoe maak je een lekkere gezonde smoothie?

Smoothies zijn goede voorbeelden van gezonde en vaak erg lekkere tussendoortjes. Als je gezonder wilt leven is het belangrijk dat je de slechte tussendoortjes vervangt door gezonde varianten hiervan. Door af en toe smoothies te drinken zorg je dat je lichaam belangrijke vitamines binnenhaalt en tegelijkertijd drink je iets wat je lekker vindt! Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je een gezonde en lekkere smoothie kunt maken. Daarover lees je hieronder meer.

Gebruik vers fruit

Vers fruit is onmisbaar bij een lekkere smoothie. Het is belangrijk dat je smoothie een zachte en zoete smaak heeft, althans, dat is wat de meeste mensen als lekker ervaren. Fruit draagt hier optimaal aan bij. Als het fruit vers is zorgt dit vaak voor een nog betere en nog vollere smaak. Kies vooral de fruitsoorten uit die je zelf lekker vindt en voeg deze toe aan je gezonde smoothie. Wat ook een aanrader is, is om diverse fruitsoorten te proberen. Zo kun je er na een aantal smoothies voor jezelf achterkomen wat je nou echt lekker vindt en wat niet.

Gebruik verse groentes

Om je smoothie nog gezonder te maken kun je groentes gebruiken. Ook hierbij is het uiteraard een aanrader om te zorgen dat de groentes vers zijn. Vaak worden groentes in een smoothie gezien als ingrediënten die de smaak verpesten, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Het kan er voor het oog misschien wat minder lekker uitzien dan een pure fruitsmoothie, maar wat betreft de smaak worden ook deze smoothies vaak als erg lekker ervaren. Voorbeelden van groentes die een aanrader zijn zijn spinazie en munt. Verder kun je natuurlijk ook hiermee zelf experimenteren wat je wel en niet lekker vindt. Één ding is zeker, namelijk dat groentes de smoothie wel een stuk gezonder maken en er een stuk meer vitamines en mineralen aan toevoegen.

Zoek online recepten op

Als je zelf even geen inspiratie meer hebt, kun je nog altijd het internet gebruiken. Online zijn talloze verschillende soorten smoothie recepten te vinden. Je kunt ze uitproberen, het één en ander eraan veranderen naar je eigen wens en kijken wat je wel en niet lekker vindt. Als er een specifiek soort fruit is dat je erg lekker vindt in je smoothies kun je recepten zoeken met die specifieke fruitsoort erin. Zo kom je op een stuk meer ideeën. Natuurlijk is het altijd leuk om ook je eigen creativiteit eraan toe te voegen.

Extra’s voor de smaak

Tot slot kun je af en toe nog wat extra’s toevoegen die jezelf lekker vindt, maar die natuurlijk wel gezond zijn. Veel mensen vinden bijvoorbeeld een eetlepeltje honing erg lekker in een smoothie. Zorg er in dat geval wel voor dat het natuurlijke honing zonder toegevoegde suikers is. Een andere optie die je kunt uitproberen is kaneel. Ook dit vinden velen erg lekker.

You may also like

Leave a reply

More in:Voeding