Voeding

Gezonde pasta recepten voor sporters!

Van vers tot volkoren glutenvrij of gemaakt van kikkererwten: pasta is allang niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. De Italianen weten er al veel langer raad mee, maar inmiddels heeft pasta ook een vaste plek in onze keukenkastjes. Maar wist je dat pasta ook een ideale en veelzijdige voedingsbron is voor sporters? We leggen je hieronder uit waarom.

Waarom is pasta ideaal voor sporters?

Je kent het verhaal vast wel over de marathonlopers die de avond voor hun race een flink bord pasta eten. Nou, dat doen ze omdat omdat pasta rijk is aan koolhydraten en eiwitten. Uit koolhydraten haalt je lichaam energie. Koolhydraten vullen de glycogeenvoorraad in jouw spieren aan, zodat je lichaam dit weer uit je spieren kan halen als glucose. Glucose is de brandstof voor je lichaam en zorgt op zijn beurt weer voor een toevoer van energie en houdt je suikerspiegel op peil. Uit de eiwitten maakt je lichaam bouwstenen voor spierherstel en groei. Beiden zijn dus super belangrijk belangrijk als je een flinke workout of wedstrijd voor de boeg hebt! Omdat pasta beiden bevat, maakt het zich tot een ideale voedingsbron voor echte sporters.

Houdbaar en veelzijdig

Iedereen heeft wel een pak pasta ergens in huis liggen. Het is een zeer gebruiksvriendelijk product vanwege zijn houdbaarheid en veelzijdigheid, maar dus ook vanwege zijn voedingswaarden. Je kunt bijna altijd wel met wat je in huis hebt liggen nog een lekker pasta recept maken. Misschien herken je het wel: je hebt net getraind en je hebt geen boodschappen in huis. Gelukkig vind je naast jouw pak pasta nog een blik tonijn, wat geraspte kaas en verschillende groenten. Zo maak je dus al gauw en gemakkelijk een gezond pasta recept voor jezelf. En als je geen inspiratie hebt, is er voor jou als fanatieke sporter ook op het internet altijd wel een pasta recept te vinden. Van ovenpasta’s, tot eenpansrecepten en pasta salades: je kunt met een pasta recept eigenlijk nooit de mist in gaan. En als je ook nog eens voor de volkoren variant kiest, dan krijg je nog wat extra vezels binnen voor een langer verzadigd gevoel. Win-win!

Tot slot kun je pasta dus wel rekenen tot één van de beste vrienden van een fanatieke sporter: je kunt er altijd op terugvallen en er zeker van zijn dat je voeding binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft.

You may also like

Comments are closed.

More in:Voeding