Voeding

Geef je immuunsysteem een boost met deze voeding

Wanneer het buiten wat kouder is en verschillende virussen op de loer liggen, is het geen overbodige luxe om je immuunsysteem een boost te geven. In dat geval helpt het om je voedingspatroon aan te passen en bepaalde gezonde voedingswaren meer te eten. Welke voedingswaren het best zijn voor het opkrikken van je immuunsysteem, ontdek je in dit artikel!

Groenten zijn een must

Zoals jij vast al weet, zijn groenten heel erg gezond. Maar wist je ook dat ze een grote rol spelen in het versterken van je immuunsysteem? Vooral als je kiest voor groenten die boordevol ijzer zitten, zoals andijvie, zoete aardappelen, bloemkool en broccoli.

Een andere geschikte soort groente is knoflook. Het bevat apigenine, een booster voor je weerstand. Gember is eveneens onmisbaar, want het werkt antibacterieel, gaat een verkoudheid tegen én verlicht hoofd- en spierpijn. Eet je niet zo graag groenten? Dan kan je er ook een lekker sapje van maken.

Volkoren is altijd beter

Witte pasta en wit brood is erg lekker, maar echt gezond is het niet. Je kiest beter voor volkorenbrood en volkorenpasta, omdat deze vol vezels zitten. Vezels zijn nodig voor een goede spijsvertering en voor het schoonhouden van je darmen. Zo kunnen giftige stoffen zich niet ophopen en vermijd je dus ziektes.

Vergeet geen noten en zaden te eten

Noten en zaden zijn een goede keuze als je je immuunsysteem wilt opkrikken, omdat ze net zoals groenten heel veel ijzer bevatten. Maar ze zitten ook vol met koper, eiwitten, vitamines, calcium en gezonde vetten. Stuk voor stuk belangrijke voedingsstoffen die je sterker maken.

Ook fruit is belangrijk

Er zijn heel wat lekkere fruitsoorten, maar sommige vruchten zijn beter om te eten als je je weerstand wilt verhogen dan andere. Bosbessen, braambessen en andere soorten besjes zijn bijvoorbeeld ideaal om regelmatig te eten, omdat ze de aanmaak van immuuncellen verhogen en daarmee ontstekingen tegengaan.

Vruchten zoals grapefruit, sinaasappels en mandarijnen zijn eveneens goed voor het opkrikken van je immuunsysteem, want ze bevatten vitamine C. Dit is een vitamine die helpt infecties, griepjes en verkoudheden tegen te gaan. Zoals je ziet, zijn er heel wat fruitsoorten die goed zijn voor je immuunsysteem. Je vindt dus vast wel iets wat je lekker vindt. Bovendien kan je ze op verschillende manieren bereiden. Eet ze gewoon zo op, maak er een smoothie van, meng ze tot een heerlijk fruitslaatje of voeg ze toe aan je yoghurt.

Vitaminesupplementen kunnen je helpen

Vitaminesupplementen mogen nooit een vervanging zijn van gezonde voeding, maar ze kunnen je wel extra ondersteuning bieden. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om bepaalde vitamines en mineralen via je voeding op te nemen, zorgen ze er toch voor dat je immuunsysteem de nodige boost krijgt.

Er zijn heel wat verschillende soorten supplementen die je dan kan nemen. Om te weten te komen welke de beste zijn, is het een goed idee om reviews te vergelijken. Het is ook belangrijk dat je je vitamine koopt in een betrouwbare webshop, zoals Viata. Tip: kijk naar de Viata reviews als je benieuwd bent naar de ervaringen van voormalige kopers. Zo weet je wat je mag verwachten!

You may also like

Comments are closed.

More in:Voeding