Lifestyle

Hoe werken maaltijdvervangers?

Afvallen met shakes en maaltijdvervangers, zijn ze gezond en is het een gezonde manier om gewicht te verliezen? In dit artikel geven we daar antwoord op. Lees snel verder!

Afvallen zonder honger lijden

Laten we beginnen bij het begin. Afvallen zonder honger lijden, dat beloven veel maaltijdvervangers. Je drinkt een shake of eet een reep in plaats van een gewone maaltijd, maar zijn maaltijdvervangers wel verantwoord? Er zijn veel verschillende soorten maaltijdvervangers op de markt. Hoe snel je afvalt, verschilt per merk. Er zit soms wel 150 kilocalorieën verschil tussen de merken. Dat lijkt niet veel, maar als je drie maaltijden op een dag vervangt, scheelt dat al snel 450 kilocalorieën!

Herbalife heeft een andere visie

Van maaltijdvervangers krijg je toch snel een vol gevoel, omdat fabrikanten er vooral eiwitten en weinig koolhydraten aan toevoegen. Eiwitten zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel houdt, waardoor je minder snel geneigd bent tussendoor te gaan snoepen. Herbalife heeft een andere visie. Een Herbalife shake is weliswaar een maaltijdvervanger, maar is wel rijk aan proteïnen uit zuivel en soja. Hun shakes zijn ontwikkeld door vooraanstaande experts over de hele wereld en worden zelfs ondersteund door de wetenschap. Daarnaast worden niet alle eetmomenten van een dag vervangen door een Herbalife shake. Je kunt met hun speciale afslankprogramma één keer per dag een ‘normale’ maaltijd (+/- 600 kcal) blijven eten. Ook mag je tijdens het programma gezonde tussendoortjes eten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke fruitshake. Er zijn genoeg recepten op het internet te vinden, dus leef je vooral uit!

Blijf voldoende bewegen en water drinken

Een goed voedingspatroon is de basis voor een gezonde leefstijl. Al het harde werken in de sportschool kan teniet worden gedaan, als je een verkeerd voedingspatroon hebt, te weinig water drinkt of slecht slaapt. Je wilt uiteindelijk de beste versie van jezelf worden, toch? Geef je lichaam daarom de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft (denk aan verantwoorde voeding aangevuld met shakes), probeer te sporten op basis van een goed plan van aanpak, drink twee liter water per dag en zorg voor een goede nachtrust. Slaap is nodig om te herstellen van geleverde inspanningen, en de aanbevolen hoeveelheid water per dag drinken verwijdert gifstoffen, stimuleert het brein en verlaagt de bloeddruk. Veel succes!

You may also like

Comments are closed.

More in:Lifestyle