LifestyleTraining

Hoe kan je jezelf meer motiveren om te sporten?

Jezelf er toe zetten om te gaan sporten kan soms best lastig zijn. Wanneer je een drukke dag achter de rug hebt, het koud en regenachtig is buiten of wanneer je je moe of lusteloos voelt, is soms de motivatie om te sporten ver te zoeken. Toch zijn er meerdere redenen waarom het de moeite loont om jezelf over te halen om in beweging te komen.

Beweging zorgt voor extra energie en een goede gezondheid

Wanneer je begint met sporten, maakt je lichaam verschillende stofjes aan die je gelukkig en tevreden maken. Dankzij deze stofjes kom je altijd met een voldaan gevoel terug van je sportsessie en ben je extra gemotiveerd om de volgende keer nog meer je best te doen. Bovendien zorgt sporten er ook voor dat je je hoofd kan leegmaken en je de hoeveelheid stress in je lichaam vermindert. Dit komt door het vrijkomen van het hormoon genaamd endorfine. Bovendien zorgt endorfine er ook voor dat je immuunsysteem verbetert, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. Ten slotte zorgt sporten voor een verbeterde conditie en zal je beter en dieper slapen.

Help jezelf door gezond te eten

Wanneer je gezond eet, zal je merken dat je beter presteert tijdens het sporten en sneller ongewenst gewicht verliest. Gezonde voeding bevat talrijke gezonde stoffen waaruit je veel energie kan halen. Eiwitten zorgen bijvoorbeeld voor versterking van de spieren en koolhydraten houden het suikergehalte in je lichaam op peil. Met deze voedingsstoffen kan je langer blijven sporten en sneller je gestelde doelen behalen. Ook het drinken van water is ontzettend gezond en helpt uitdroging en kramp tijdens het sporten te voorkomen.

Vroeg opstaan

Wanneer je vroeger gaat slapen en vroeg opstaat, kan je deze tijd gebruiken om te sporten voordat je naar je werk of school gaat. S’ ochtends sporten heeft vele voordelen, waaronder een goed concentratievermogen en een flinke dosis energie voor de rest van de dag. Ook zal je s’ ochtends meer tijd voor jezelf hebben, waardoor je beter tot rust kan komen. Ook kan je alvast een aantal dagtaken doen, waardoor je de dag al met een voorsprong begint. Bovendien heb je ook voldoende tijd voor een ontspannen ontbijt, dit is immers de belangrijkste maaltijd van de dag.

Een dagelijks ritme opbouwen

Een dagelijks ritme zorgt ervoor dat je s’ avonds gemakkelijk in slaap valt, om in de ochtend weer uitgerust wakker te worden. Door elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan en naar bed te gaan, zal je merken dat eventuele slaapproblemen snel verdwijnen. Een goed ritme zorgt voor zowel een goede fysieke als psychische gezondheid en helpt je immuunsysteem te versterken. Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond lichaam!

You may also like

Leave a reply

More in:Lifestyle