LifestyleTraining

3 tips om thuis een gym in te richten

De afgelopen 16 maanden zijn op zijn zachtst gezegd instabiel geweest. Vele plekken moesten ineens de deuren sluiten, waaronder sportscholen. En ook het aankomende najaar blijven we in onzekerheid of alles open blijft. Eigenlijk kunnen we maar één conclusie trekken; een thuis gym kan jouw fitheid tijdens deze onzekere periode redden. Daarom bespreken we in dit artikel 3 tips om een goede thuis gym in te richten. Laten we beginnen.

Vind een goede ruimte

Als eerste heb je voor een thuis gym minimaal een kamer nodig van 8 vierkante meter. Hierdoor heb je meer dan genoeg ruimte om de meeste trainingen te doen. Het allerbeste is om een afzonderlijke kamer specifiek in te richten voor de thuis gym of in de garage, maar helaas leeft niet iedereen in luxe. Reserveer daarom wat ruimte voor de spullen in een hoek van bijvoorbeeld jouw woonkamer of eetkamer.

De beste items voor cardio

Als tweede is het belangrijk om de juiste spullen te hebben. Doordat je nu een thuis gym in jouw huis hebt, fiets of hardloop je niet naar je sportschool. Daardoor mis je een warming-up voor jouw trainingen en kan jij blessures oplopen. Daarom zijn er een paar spullen die belangrijk zijn om dit tegen te gaan. Voor een cardio training dat niet veel ruimte nodig heeft, is een springtouw ideaal. Daarnaast zorgt een yoga mat eronder ervoor dat je niet te luidruchtig bent voor je onderburen, gecombineerd met het feit dat je ook nog eens goede rek- en strek oefeningen op de yoga mat uit kan voeren.

Krachttraining voor thuis

Naast spullen voor jouw cardio oefeningen, bestaat een goede thuis gym ook uit objecten waarmee jij krachttraining succesvol kan beoefenen. Als eerste zijn halters belangrijk. Met een halter set waarbij jij makkelijk de gewichten aan kunt passen, kan je tientallen verschillende oefeningen doen. Combineer dit met een trainingsbank, en je hebt nog eens het aantal potentiële trainingen vermenigvuldigd. 2 andere objecten die zeer nuttig zijn voor krachttraining bij een home gym, zijn weerstandsbanden en een optrek stang. Zoals de naam al zegt, kan je met een optrek stang optrek oefeningen doen. En als je nog niet heel vaak jezelf kan optrekken, kan je bijvoorbeeld de weerstandsbanden als contragewicht gebruiken om steeds weer het maximale van jezelf te eisen. Het handige aan weerstandsbanden is dat ze heel weinig ruimte in beslag en extreem veelzijdig en kosteneffectief zijn. Je hebt niveaus van heel licht tot extreem zwaar, waardoor je altijd een optie hebt om jezelf uit te dagen.

Met al deze informatie ben jij er nu helemaal klaar voor om zo effectief mogelijk je thuis gym in te richten. Zelfs als de sportscholen openblijven, is een thuis gym nog steeds een geweldige optie. Vooral wanneer het regent of je even geen zin hebt om naar buiten te gaan. Wij wensen je in ieder geval alvast veel plezier met je trainingen thuis.

You may also like

Leave a reply

More in:Lifestyle