TrainingVoeding

De positieve effecten van proteïne poeder naast het sporten

Proteïne poeder is een van de meest populaire sport supplementen van deze tijd. Het nemen ervan brengt positieve effecten op het lichaam met zich mee. Zo kan het gebruik van proteïne poeder bijdrage aan de spieropbouw. Door proteïne shakes te drinken verhoogt men de toename van eiwitten op een makkelijke manier. Als men te veel proteïne inneemt is dat niet schadelijk voor het lichaam maar voegt het ook niet veel toe. Het is het belangrijkst dat er een balans is tussen voeding, lichamelijke inspanning en de hoeveelheid inname van eiwitten.

Proteïne poeder voor gezond gewichtsverlies

Om gewicht te verliezen is het belangrijkst dat men minder calorieën inneemt dan dat men verband. Om deze manier verbrand je lichaam vet in plaats van het eten of drinken dat de persoon inbrengt. Gezond eten en lichaamsbeweging voegen het meest toe om af te vallen. Een proteïne shake kan als lekker tussendoortje worden gezien. Ze zijn er in alle smaken en hebben zeer weinig koolhydraten of vet in zich en zullen ook bijdrage aan een sneller spierherstel. Door te kiezen voor een proteïne shake kun je dus je calorieën inname beperken. Proteïne poeder innemen zonder er bij te diëten of sporten voegt vrijwel niks toe.

Spieropbouw en proteïne poeder

Iedereen weet dat het belangrijk is als je spieren wil kweken dat je ze zult moeten inspannen en liefst zo vaak mogelijk. Krachttraining is fundamenteel bij spieropbouw, cardio is bijvoorbeeld niet perse slecht maar voegt weinig toe als het om grotere spieren gaat. Doorzettingsvermogen is ook een cruciaal onderdeel. Zonder wekelijks een paar keer te trainen zullen de spieren snel in grote weer afnemen. Zeker in het begin van het traject om te groeien is het belangrijk om door te zetten. Krachttraining samen met voeding zijn de basis voor een snellere opbouw van spieren ook proteïne poeder kan zeer effectief zijn om sneller te groeien. Proteïne poeder draagt bij aan een sneller herstel wat weer leidt tot sneller resultaat.

Verschillende varianten van proteïne poeder

Tegenwoordig is proteïne poeder een heel erg geliefd product en komt het ook in alle soort en smaken. Het begon eerst met grote poten en die vooral de focus hadden op spieropbouw. Nu kun je organische, biologische, en in iedere smaak proteïne poeder vinden. De meest verkochte soort is de whey proteïne. Deze soort bevat volledige eiwitten, is snel verteerbaar en draagt bij aan een beter immuniteit. Caseïne is ook een populaire soort proteïne poeder. Dit soort bevat aminozuren die langzaam worden vrijgelaten en is daardoor uitermate geschikt voor het innemen voor het slapen gaan. Whey en Caseïne proteïne kunnen beiden wel lactose bevatten.

Plantaardige proteïne poeder

Deze soort van proteïne poeder bevatten minder cruciale aminozuren dan dierlijke eiwitten. Bij plantaardige eiwitten komen ze meestal van peulvruchten of noten. Deze bronnen bevatten minder aminozuren maar zitten vol met vezels, vitamines en gezonde vetten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je iets mist als voor plantaardig kiest in plaats van dierlijke proteïne.  Kies je dus voor plantaardig dan kies voor een gezondere proteïne poeder dan dierlijke proteïne poeder. Te veel inname van dierlijke eiwitten kan leiden tot een hogere kans op diabetes en een beroerte. Dus eet jij al veel vlees neen een plantaardige proteïne shake en niet een dierlijke!

You may also like

Comments are closed.

More in:Training