Fashion

Zo kies je de juiste tenniskleding!

Tennis is een sport die in Nederland veel wordt gespeeld. Om je lekker te voelen in de kleding die je aanhebt is het belangrijk om tenniskleding te kopen die speciaal gemaakt is om in te sporten. Verkeerde kleding kan zorgen voor vervelende blaren, irritaties en schaafwonden. Maar welke tenniskleding is voor jou geschikt en waar moet je op letten? In dit blog gaan we daar dieper op in om je wegwijs te maken over de tenniskleding.

Comfortabel en praktisch

Als je wilt gaan kijken naar tenniskleding is het belangrijk dat je kijkt naar tenniskleding die comfortabel en praktisch is. Dit is belangrijk, omdat je jezelf vrij moet kunnen bewegen, waardoor je bij bijvoorbeeld een tennisshirt vaak lichtgewicht kleding vindt die kan ademen en gemaakt is van polyester. Polyester is een stof die snel droogt en daarom vocht van het lichaam af laat gaan. Ook zal polyester niet veel krimpen en zal het niet snel slijten tijdens het sporten. 

Bij de aanschaf van een tennisshirt kun je ook letten op bescherming tegen UV bescherming tegen de straling van de zon, zodat je lichaam onder de kleding niet verbrand. Als je lid bent bij een club die alleen buitenbanen heeft is een regen en windjack ook erg belangrijk om te hebben. 

Wanneer je gaat kijken naar tenniskleding dames is het dus belangrijk dat je niet kijkt naar kleding die enkel is gemaakt van katoen. Ondanks de zachte en luchtdoorlatende stof neemt het stof veel vocht op. Wanneer de kleding erg vochtig wordt met sporten zal dit resulteren in schuurplekken en afgekoelde spieren.

Lange of korte broek?

Vooral de tenniskleding van dames is vooral bekend van tennisrokjes. Dit betekent niet dat je hier voor moet kiezen want dit is een persoonlijke keuze. Er zijn namelijk een hele hoop sportbroekjes die speciaal gemaakt zijn voor de bewegingen van tennissers.

Ook hierbij geldt het dat het belangrijk is om ademende stof te kopen wat vochtafvoerend is. Ook voor de tennisballen zijn zakken fijn om te hebben, zodat je niet elke keer een bal moet halen buiten de baan.

Tennisschoenen

Tennisschoenen die goed zitten en lang meegaan zijn misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de tenniskleding. Zorg ervoor dat je schoenen aanschaft die goed zitten met voldoende schokdemping en grip voor op de baan.

Tennisschoenen die veel grip hebben zijn geschikt voor kunstgras. Als je gaat spelen op gravel moet je zorgen voor een graat profiel onder de tennisschoenen. Dit zorgt ervoor dat je niet gaat glijden op de baan en goede controle kan houden over de stappen die je zet. 

Afsluiting

Dus, wanneer je gaat kijken naar tenniskleding is het belangrijk dat je gaat kijken naar tenniskleding die van polyester is gemaakt. Zodat het goed kan ademen en geen last krijgt van schaafwonden op de huid. Daarnaast is een korte broek fijner om mee te rennen met tennissen, omdat je dan makkelijker kan bewegen op het veld. Tennisschoenen moeten veel steun bieden en veel grip bieden, om niet tijdens het spelen onderuit te gaan op het veld. 

You may also like

Comments are closed.