Gezondheid

Werken aan je conditie is belangrijk!

vrouw sporten

Veel mensen hebben een zittend beroep. En dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, als je tenminste voldoende beweegt buiten werktijd. Maar dáár gaat het vaak mis. Je kent het wel. Je hebt de hele dag, op kantoor of thuis, achter de computer gezeten en je bent eindelijk vrij van je werk. Wat doe je dan? Je gaat koken en eten en dan plof je op de bank. Je kijkt een avondje tv en je gaat naar je bed. De volgende dag doe je weer exact hetzelfde. Zeker nu steeds meer mensen thuiswerken en dus niet (meer) op de fiets naar het werk gaan, zie je dat de gemiddelde conditie van de werkenden achteruit holt. En dat is nu niet direct gezond.

Waarom is het belangrijk om aan je conditie te werken?

Sowieso is het beter voor je hart en je longen om een goede conditie te hebben. Je hart is een spier en spieren moeten getraind worden. Ook moet je de spieren die om je longen te vinden zijn in een goede conditie zijn. Je longinhoud wordt dan groter en je uithoudingsvermogen ook. Maar er zijn meer redenen: zo maak je, tijdens het opbouwen van je conditie en bij het sporten in het algemeen, een speciaal stofje aan dat zorgt voor een geluksgevoel. Je kunt je na een training weer beter concentreren en je kunt je tijdens het trainen juist weer even afsluiten van alles wat je nog moet doen. Even je verstand op nul en je blik op oneindig.

Hoe pak ik het trainen weer op?

Wil je weer beginnen met trainen, bijvoorbeeld om te werken aan je conditie, om af te vallen of juist om spiermassa op te bouwen? Dan is het verstandig om dat onder begeleiding te doen. Je overschat jezelf snel en dat kan zorgen voor nare blessures. Heb je eenmaal zo’n blessure te pakken, dan kan het erg lang duren voor je deze weer te boven bent.

Neem contact op met Personal Fitness Nederland voor een gratis intakegesprek. In dat gesprek geef je aan wat je graag wilt en naar welk doel je wilt toewerken. Je krijgt dan advies over hoe je dit kunt gaan aanpakken. Denk dan niet alleen aan sporten, maar ook aan voedings- en leefstijltips.

Trainen onder begeleiding is wel zo fijn!

Je kunt, bij Personal Fitness Nederland, terecht op meer dan 90 locaties in het hele land. Hier zijn altijd vakkundige trainers aanwezig die je kunnen bijstaan en je kunnen motiveren en die je ook kunnen afremmen, als dat nodig is. Kies voor Personal Training als je echt intensieve begeleiding wilt. Je hebt dan één op één begeleiding en dat is, zeker in het begin van het trainen wel een heel goed idee. Je krijgt tips over hoe je met de apparaten moet werken, maar ook welke gewichten voor jou geschikt zijn. Sport je liever buiten? Dan is er ook de mogelijkheid van personal training in de buitenlucht.

Informeer naar de mogelijkheden en Stay Healthy!

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid