Overige

Wat kan kindertherapie in Amersfoort betekenen?

kinder therapie

Kindertherapie in Amersfoort

Meer weten over kindertherapie in Amersfoort? Kindertherapie is een vorm van therapie die aangeboden wordt door een speciale kinderpsycholoog en biedt uitkomst in een verscheidenheid aan gevallen. Wanneer uw zoon of dochter tussen de 4 en 18 jaar oud is en kampt met leer-, gedrags-, of sociaal-emotionele problemen, biedt kindertherapie mogelijk uitkomst. Hierbij staat centraal dat kinderen niet het gevecht met hun problemen aan gaan, maar juist met hun problemen leren omgaan. Dit biedt verlichting, doordat het ervoor zorgt dat kinderen zich gewaardeerd voelen door hun omgeving.

Voor wie biedt kindertherapie uitkomst?

Welke kinderen hebben baat bij een behandeling van een kinderpsycholoog in Amersfoort? De meeste kinderpsychologen bieden diagnostiek aan jongeren en kinderen in de omgeving van Amersfoort die kampen met angststoornissen, hechtingsstoornissen, mutisme, autisme, OCD, ADHD of een trauma. Kampt uw kind met angsten of een depressie? Ook in dat geval kan de behandeling van een kinderpsycholoog uitkomst bieden.

Leren omgaan met de situatie

Kindertherapie van een kinderpsycholoog in Amersfoort zorgt ervoor dat kinderen en jongeren leren omgaan met situaties waarin zij zich ongemakkelijk voelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een situatie waarin uw kind heftig reageert, waardoor de omgeving ongemakkelijk wordt of schrikt. Kindertherapie zorgt ervoor dat jongeren en kinderen hun directe omgeving beter kunnen aanvoelen en begrijpen, waardoor er minder ongemakkelijke situaties ontstaan.

Acceptance and Commitment Therapy

Een kinderpsycholoog kan hierbij gebruik maken van verschillende behandelmethoden, iedere professional werkt immers anders. De kinderpsychologen van Invivo Kids werken vanuit de Acceptance and Commitment Therapy. De kinderpsycholoog legt aan de jeugd uit we bepaalde gevoelens, gebeurtenissen en gedachten moeten accepteren, en dat we moeten accepteren dat we geen invloed hebben op deze gedachten.

Verschillende behandelvormen

Hierbij maken de kinderpsychologen van Invivo Kids bijvoorbeeld gebruik van integratieve kindertherapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, individuele steunende therapie of kindermindfullnes. Maar ook EMDR, mindful parenting, opvoedingsondersteuning en ouderbegeleiding behoren tot de mogelijkheden. Alle behandelvormen worden aangeboden vanuit de Acceptance and Commitment Therapy. Omdat iedere situatie anders is, wordt er ten alle tijde een behandelplan op maat opgesteld. Hiervoor voert de kinderpsycholoog eerst een diagnostisch onderzoek uit, zodat de oorzaak van de problemen achterhaald kan worden en oorzaken uitgesloten kunnen worden. Uiteraard maakt de behandelaar afspraken met u over de vorm en inhoud van de behandeling. Deze worden in een persoonlijk behandelplan vastgelegd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van Invivo Kids voor meer informatie of neem gerust contact op. De medewerkers vertellen graag meer over wat ze voor uw kind en uw gezin kunnen betekenen.

You may also like

Comments are closed.

More in:Overige