Overige

Hygiënetips voor ouderen: hoe hulpmiddelen het verschil kunnen maken

douchestoel

Naarmate de leeftijd begint te vorderen, zijn er ook tal van (kleine) aanpassingen die nodig zijn in het dagelijks leven. En dit soort aanpassingen zijn gelukkig erg makkelijk zelf te doen. Vooral op het gebied van hygiëne en mobiliteit in en rondom huis is er enorm veel mogelijk. In dit blog lichten we verder voor je toe hoe hulpmiddelen op het gebied van hygiëne een erg groot verschil kunnen maken in het dagelijks leven, en daardoor het woongenot aanzienlijk boosten.

Een aantal handige kleine hulpmiddelen voor in de loop van de dag

Het is natuurlijk een erg prettige gedachte dat de hygiëne in de loop van de dag altijd op peil blijft. Daarom is het een goed idee om altijd te investeren in een paar handige kleine hulpmiddelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er altijd een voorraadje Tena lady in huis ligt. Deze producten voor heren en dames zijn erg makkelijk in gebruik, aantrekkelijk geprijsd en makkelijk op te brengen in bijvoorbeeld de badkamer in huis. Maar dankzij het compacte formaat zijn deze producten ook eenvoudig mee te nemen buitenshuis.

Verschillende investeringen in huis kunnen al erg veel verschil maken

Maar ook in huis zijn er een aantal hulpmiddelen die op de oude dag maar al te goed van pas komen. Hierdoor is een oudere nog voor een erg lange tijd zelf in staat om de hygiëne te bevorderen. Denk daarbij aan het laten plaatsen van een douchestoel in de badkamer. Deze stoelen zijn altijd ergonomisch gevormd en voorzien van handige anti-slip accenten. Zo kan de veiligheid in de badkamer ook nog eens worden vergroot en kan een oudere met een gerust gevoel gaan douchen. Niet zo gek dus dat dit hulpmiddel vandaag de dag razend populair is in huis.

Stem het type hulpmiddel dat gebruikt wordt in en rondom huis altijd af op de persoonlijke situatie van ouderen

Op het gebied van hulpmiddelen waar de hygiëne mee kan worden gevorderd, is er vandaag de dag enorm veel mogelijk. Breng het complete aanbod van tevoren een keer goed in kaart, bijvoorbeeld door de webshop van een specialist te bekijken. Zo kun je erg gericht de juiste soort hulpmiddelen uitzoeken, afgestemd op de persoonlijke situatie van de desbetreffende persoon. En zo weet je altijd zeker dat de spullen ook daadwerkelijk worden gebruikt. Haal je op korte termijn al een keer de eerste fijne hulpmiddelen in huis?

You may also like

Comments are closed.

More in:Overige