Overige

Wanneer haal jij wijn in huis?

wijn inschenken

Er hoeft eigenlijk nooit echt een heel goede reden te zijn om wijn in huis te halen, er simpelweg zin in hebben is eigenlijk al reden genoeg. Toch zijn er van die vaste momenten die veel mensen aangrijpen om een goede fles te kopen, speciale momenten die je even wilt vieren, of momenten die gewoon gunstig uitkomen. Zijn de onderstaande voorbeelden voor jou herkenbaar?

Als er een diner in de planning staat

Een prima moment om wijn te kopen, is als er een diner in de planning staat. We weten allemaal dat een goed glas wijn en een bijzondere maaltijd het beste in elkaar naar boven kunnen halen, waardoor zowel de wijn als de maaltijd extra lekker gaan smaken. Zeker wanneer je van plan bent iets bijzonders te bereiden, is het leuk om hier een wijn bij te zoeken die het geheel nog beter laat smaken, en zelf ook extra goed tot zijn recht komt. Laat je op dit soort momenten als het even kan wel goed adviseren, zodat je zeker weet dat je een wijn te pakken hebt die goed bij je diner past. Ga je online wijn kopen, dan vind je vaak in de beschrijving al genoeg informatie over waar je de wijn het best mee kunt combineren op culinair gebied.

Als je iemand een mooi cadeau wilt geven

Wijn in huis halen voor jezelf is leuk, maar wijn cadeau geven is vaak ook echt een feestje. Verdiep je een klein beetje in de voorkeuren van de ontvanger, en ga met deze informatie in je achterhoofd op zoek naar de perfecte wijn. Kies voor een fles waarvan je weet dat deze bij hem of haar favoriet is, of kies een wijn waarvan je op basis van je eigen kennis en de wijnsmaak van de ontvanger zeker weet dat deze echt in de smaak zal vallen. Ga hierbij niet alleen op je eigen smaak af, maar vooral op die van de ontvanger. Er klakkeloos vanuit gaan dat jouw favoriete wijn ook in de smaak zal vallen bij anderen is iets te makkelijk gedacht, en vergroot de kans op een miskoop. En dat zou zonde zijn!

Wanneer je favoriet in de aanbieding is

Een wat minder ceremoniële, maar daarom niet minder goede reden om wijn te kopen, is wanneer je favoriet in de aanbieding is. Alhoewel goede wijn niet duur hoeft te zijn, is een fles zeker duurder dan een fles frisdank. Is er een goede wijn aanbieding dan zou je dus wel gek zijn om daar geen gebruik van te maken; je kan op die manier vaak aardig wat geld besparen.

Als het weekend voor de deur staat

Een laatste goede reden om je favoriete wijn in huis te halen, is wanneer het weekend voor de deur staat. Een fles wijn moet je nooit te lang open laten staan, daar wordt hij niet beter van. Een fles op een gewone doordeweekse avond leegdrinken, dat is niet altijd een goed idee. Een weekend is echter precies lang genoeg om te genieten van een nieuwe fles!

You may also like

Comments are closed.

More in:Overige