Gezondheid

Voedingssupplementen gebruiken? Deze 5 tips helpen je een handje!

Krijg je onvoldoende vitamines, mineralen en/of vetzuren binnen? Dan overweeg je mogelijk om voedingssupplementen te gebruiken. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet precies wat je te wachten staat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 tips voor het gebruik van voedingssupplementen op een rijtje.

1. Zorg voor regelmaat

Sta je dagelijks om 07.00 uur op? Dan went je lichaam hier na verloop van tijd aan. Sommige mensen worden na enige tijd zelfs vanzelf rond dit tijdstip wakker. Er is immers sprake van regelmaat. Wanneer je voedingssupplementen wilt gebruiken, is het regelmaat ook belangrijk. Neem de supplementen bijvoorbeeld altijd rond een vast tijdstip in. Jouw lichaam went er dan aan. Vergeet je weleens om voedingssupplementen in te nemen? Zet dan een wekker op je telefoon. Zo word je er altijd aan herinnerd.

2. Neem ze tijdens of na de maaltijd in

Wie gebruik maakt van voedingssupplementen, doet er goed aan deze tijdens of vlak na een maaltijd in te nemen. Waarom? Omdat de voedingsstoffen dan goed en snel worden opgenomen in het lichaam. Er zijn overigens wel uitzonderingen, waaronder probiotica. Voor dergelijke supplementen geldt dat je ze het beste op een lege maag in kunt nemen. Neem voedingssupplementen daarom nooit een willekeurig moment in, maar kijk altijd wat hier het beste moment voor is.

3. Laat je niet leiden door de prijs

De prijs van voedingssupplementen kan nogal uiteenlopen. Wil je magnesium citraat gebruiken, maar weet je nog niet of dit je bevalt? Dan wil je mogelijk niet te veel uitgeven. Toch is het niet verstandig om je te veel te laten leiden door de prijs. Goedkope supplementen zijn over het algemeen namelijk van mindere kwaliteit dan de duurdere exemplaren. Richt je daarom liever tot het etiket dan tot de prijs.

4. Kies voor multisupplementen

Heb je een tekort aan zowel vitamine B12 als vitamine D? Dan kun je dit verhelpen door iedere dag tabletten te slikken die deze vitamine bevatten. Als je het niet zo op het slikken van tabletten hebt of liever niet onnodig veel tabletten wilt slikken, bieden multisupplementen uitkomst. Je kiest in dat geval voor een supplement met meerdere voedingsstoffen. Zo hoef je maar één tablet te slikken en krijgt je lichaam toch voldoende voedingsstoffen binnen.

5. Gebruik ze alleen als aanvulling

Sommige mensen denken dat ze niet meer op hun voeding hoeven te letten als ze supplementen gebruiken. Dit is een misvatting, want je moet voedingssupplementen niet zien als vervanger van de vitamines, mineralen en/of vetzuren in jouw dagelijkse voeding. Voedingssupplementen zijn hier namelijk alleen een aanvulling op. Gebruik je supplementen? Dan is het dus belangrijk om daarnaast ook nog voeding te eten die de benodigde vitamines, mineralen en vetzuren bevatten.

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid