Gezondheid

Ooglidcorrectie vergoeding aanvragen? Let op de eisen

ooglidcorrectie vergoeding? Dan is het belangrijk dat je goed checkt waar je recht op hebt. Vroeger werden de meeste ooglidcorrecties vergoed. Inmiddels worden er tegenwoordig in Nederland zo’n 20.000 ooglidcorrecties per jaar uitgevoerd. Verzekeringsmaatschappijen zijn steeds strenger gaan kijken of je recht hebt op een ooglidcorrectie vergoeding. Maar, wat zijn de voorwaarden?

Onderooglid correctie of bovenooglid?

Je kunt er vanuit gaan dat een onderooglidcorrectie eigenlijk nooit vergoed wordt door de verzekeringsmaatschappij. Dit komt omdat hangende onderoogleden je zicht eigenlijk nooit beperken en ook geen medische klachten veroorzaken. Een onderooglidcorrectie wordt daarom gezien als plastische chirurgie die geen onderliggend medisch probleem aanpakt. Als je een boven ooglidcorrectie vergoeding wilt aanvragen, heb je wel een kans dat deze wordt goedgekeurd. Maar ook hier zitten strenge regels aan verbonden. Zo kun je alleen een vergoeding krijgen als de ingreep een medisch motief heeft en geen cosmetisch motief.

Ooglidcorrectie voor een gezichtsveldbeperking

Om een ooglidcorrectie vergoeding te krijgen voor je operatie, zul je moeten bewijzen dat je dit nodig hebt omdat je zicht significant wordt beperkt door je hangende boven oogleden. Je hebt recht op een vergoeding als het onderste punt van je oogleden 1 mm of meer onder het centrum van je pupil hangt. Dit wordt opgemeten bij een oogdokter. In dit geval heb je recht op de vergoeding als je boven oogspier te slap is of als je een overschot aan huid hebt.

Aangeboren verlamde of verslapte bovenooglid spieren of door chronische ziekte

Ook als je al last hebt van verlamde of verslapte ooglidspieren sinds je geboorte kom je misschien in aanmerking voor een ooglidcorrectie vergoeding. Dit komt omdat de behandeling dan niet gezien wordt als iets wat invloed heeft op het ouderdomsproces, maar op een afwijking die je jouw hele leven al hebt. Hetzelfde geldt voor problemen die je ervaart door chronische ziekten. Soms kan het geval zijn dat hierdoor je oogleden deels verlammen. Ook kun je last krijgen van bijwerkingen van medicatie waar je oogleden van gaan hangen. In deze gevallen wordt een ooglidcorrectie van je bovenooglid meestal vergoed. Wel moet je het juiste bewijs kunnen aandragen.

Aanvullende verzekering voor ooglidcorrectie vergoeding

Onderga je vaker plastisch chirurgie? Dan kan het verstandig zijn om te kijken naar welke kosten gedekt worden in je pakket. Als je hier niet tevreden over bent, kun je altijd voor een aanvullende verzekering kiezen voor het krijgen van jouw ooglidcorrectie vergoeding. Deze aanvullende polissen vergoeden gedeeltelijk plastisch chirurgische operaties, waaronder ooglidcorrectie vergoedingen.

Geen vergoeding, maar toch een ooglidcorrectie doen? Dit zijn de kosten

Als je er voor kiest om een ooglidcorrectie te doen zonder een vergoeding, kun je rekenen op kosten van ongeveer 700 euro voor beide ogen. Let op; als je wel aan de voorwaarden voldoet voor een ooglidcorrectie vergoeding zul je alsnog je eigen risico moeten betalen. Dit ligt inmiddels minimaal op 385 euro.

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid