Gezondheid

Mondhygiëne: straal met een mooie lach!

mondhygiene

Een glimlach is het mooiste sieraad wat je maar kunt dragen. Als jij een mooi gebit hebt, wil je deze natuurlijk zo veel mogelijk laten zien. Maar, dit mooie gebit krijg je niet zo maar. Het beoefenen van een goede mondhygiëne lijkt niet voor iedereen weggelegd, vooral omdat je goed moet weten wat je wel en niet moet doen. We geven je graag een paar tips!

  1. Tandenpoetsen

Het meest voor de hand liggende antwoord op hoe je een mooie glimlach krijgt is natuurlijk op regelmatige basis je tanden poetsen. Toch merken we dat dit bij veel mensen fout gaat. Volgens tandartsen moet je minstens één keer per dag tandenpoetsen, zodat de bacteriën uit je mond verwijderd worden. De voorkeur ligt bij twee keer per dag en dan ook nog eens elektrisch, zodat je zeker weet dat geen bacterie een kans maakt. Kleine lifehack: spoel je mond niet na het tandenpoetsen! Door dit te doen, verwijder je ook de beschermlaag die je net met tandpasta hebt aangebracht.

  1. Let op je eten en drinken

Gezond eten is belangrijk voor je hele lichaam. Niet alleen krijg je hierdoor de nodige voedingsstoffen binnen, ook heeft ongezond eten een erg negatief gevolg op jouw glimlach. Een goed voorbeeld hiervan is het drinken van koffie: dit zit vol met schadelijke stoffen en vaak wordt er nog extra suiker aan toegevoegd ook. Als je veel koffie drinkt en hierbij niet goed genoeg je tandenpoetst, zullen je tanden snel geel kleuren en zal je adem niet fris gaan ruiken. Het eten van veel snoep is een ander voorbeeld: de suiker beschadigt de tanden, waardoor ze kunnen gaan rotten en in extreme gevallen zelfs uitvallen. Kies dus de volgende keer voor een gezonde snack zoals een komkommer, een wortel of een appel!

  1. Bezoek een mondhygiënist

Je mondhygiëne hoef je niet volledig alleen uit te voeren: hierbij ontvang je ook hulp van je mondhygiënist. Door deze op regelmatige basis te bezoeken, zorg je voor constante tips over hoe jij je gebit kan verbeteren, mocht dit nodig zijn. Heb jij alles geprobeerd, maar ben je alsnog niet tevreden met hoe wit jouw tanden zijn, dan kan de mondhygiënist deze ook laten bleken. Wil jij je tanden bleken in Amsterdam, dan kom je eenvoudig in contact met één van de specialisten van Tandarts Rivierenbuurt. Deze bleken jouw tanden, zodat jij geniet van de prachtige glimlach waar je naar op zoek bent.

Succes!

Nu je de tips hebt, is het aan jou om ze succesvol toe te passen. Hiermee wensen we je veel succes: we hopen jouw witte glimlach snel te mogen bewonderen!

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid