Gezondheid

Medisch onderzoek ter preventie

bodyscan

Er wordt vaak gezegd dat voorkomen beter is dan genezen. Dit is uiteraard waar. Maar het is vervolgens eigenlijk heel gek dat de gezondheidszorg enkel is gericht op genezing. Preventie zou immers de basis moeten zijn. Gelukkig kun jij het heft zelf in handen nemen. Je kunt namelijk zonder een doktersverwijzing buiten de reguliere gezondheidszorg om medisch onderzoek ter preventie laten uitvoeren.

Inzicht in je gezondheid binnen een dag

Wanneer je een medisch onderzoek ondergaat, is het fijn om snel duidelijkheid te hebben. Er kunnen tijdens een preventief medisch onderzoek risicofactoren en/of aandoeningen worden gevonden. Is dit bij jou het geval? Dan wil je hier uiteraard van op de hoogte zijn. Maar als het niet zo is, wil je gerustgesteld worden. Kies je voor een body scan? Laat je jouw gezondheid buiten de reguliere gezondheidszorg om preventief onderzoeken? Dan heb je snel inzicht in jouw gezondheid. Om precies te zijn zal je binnen een dag al de uitslagen van de verrichtte onderzoeken ontvangen. Je kunt dus niet alleen snel terecht voor een medisch onderzoek. Je ontvangt ook nog eens vrijwel direct de uitslag.

Vijf gerichte MRI scans

Een bodyscan is een algemene gezondheidscheck. Er worden verschillende onderzoeken uitgevoerd om jou een goed beeld van jouw algehele gezondheid te geven. Welke exacte onderzoeken er worden uitgevoerd hangt af van de scan. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende bodyscans. Wel staat vast dat je altijd vijf gerichte MRI scans zult ondergaan. Deze vijf MRI scans zijn namelijk onderdeel van alle bodyscans. Een MRI scan kan voor verschillende lichaamsdelen worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld een MRI scan van je buik of van je knie laten maken. Maar ook een MRI hoofd behoort tot de mogelijkheden. Een MRI scan is een breed inzetbare onderzoeksmethode.

Andere mogelijke onderzoeken

Naast de MRI scan zijn er nog meer medische onderzoeken voor preventief medisch onderzoek beschikbaar. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een dermatologisch onderzoek. Hiermee kun je inzicht in jouw huidgezondheid verkrijgen. Wil je weten hoe gezond jouw hart daadwerkelijk is? Dan biedt een uitgebreid cardiologisch onderzoek uitkomst. Maar ook een bloedonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Middels jouw bloed kun je een goed beeld krijgen van je gezondheid. Er is in het bloed van een mens namelijk onwijs veel te zijn. Zo kan het bloed je bijvoorbeeld veel vertellen over de ontstekingswaarden in jouw lichaam. Maar ook hormoonwaarden zijn zichtbaar in je bloed. En zelfs vitamines en mineralen kun je in jouw bloed terugzien. De MRI scan is dus niet de enige beschikbare effectieve onderzoeksmethode.

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid