Gezondheid

Maak de beste keuze voor je zorgverzekering

zorgverzekering gezin

Als je op zoek bent naar een goede zorgverzekering, is het belangrijk om eerst goed te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verzekeringen en aanbieders, en het kan lastig zijn om door al die mogelijkheden heen te prikken. Maar gelukkig zijn er wat hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze. Wil je je huidige zorgpolis vergelijken dan is het belangrijk om naar de volgende punten te kijken: 

  1. Wat is het eigen risico?

Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen als je gebruikmaakt van de zorg. Het eigen risico is in 2022 vastgesteld op 385 euro en in 2023 blijft dit bedrag gelijk.

  1. Wat is het verzekerd bedrag?

Dit is het bedrag dat de verzekering uitbetaalt als je zorg nodig hebt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want als je zorg nodig hebt en het verzekerd bedrag is lager dan wat je nodig hebt, dan moet je het resterende bedrag zelf betalen.

  1. Wat is de maandelijkse premie?

Dit is het bedrag dat je elke maand betaalt aan je verzekering. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want als je maandelijks teveel betaalt voor je verzekering, dan kun je beter overstappen naar een andere verzekering.

  1. Welke vergoedingen zitten in de verzekering?

Dit is belangrijk om te weten, want sommige verzekeringen vergoeden bijvoorbeeld fysiotherapie niet. Als je weet welke vergoedingen je nodig hebt, kun je gemakkelijker een verzekering kiezen die hieraan voldoet.

  1. Hoe snel worden de vergoedingen uitbetaald?

Sommige verzekeringen betalen de veren sneller uit dan andere. Als je snel je vergoedingen wilt ontvangen, is het dus verstandig om hiernaar te kijken als je je gaat verdiepen in de zorgverzekering voor 2023.

  1. Is er een maximale vergoeding?

Sommige verzekeringen hebben een maximum vergoeding per jaar. Dit bedrag kan per verzekering verschillen, dus het is belangrijk om hiernaar te kijken als je een verzekering wilt afsluiten.

  1. Welke zorgverzekeraar kies ik?

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote verzekeraar zoals VGZ, Menzis of Zilveren Kruis, maar er zijn ook veel kleinere verzekeraars. Het is belangrijk om hiernaar te kijken, want sommige verzekeraars bieden beter dekking dan andere.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid