Gezondheid

Handtherapie voor de pols en hand?

therapie hand

Handtherapie Hilversum biedt gespecialiseerde fysiotherapie voor de pols en hand. De handtherapeut is gespecialiseerd in klachten in en rondom de hand en pols. Bij een hand en pols kunnen diverse problematisch klachten optreden waarbij behandeling nodig is om te verhelpen. Samen met de therapeut wordt er middels een intake besproken en getest hoe de klacht is ontstaan en waar deze vandaan zou kunnen komen. Stapsgewijs wordt de pols en hand onderzocht om zo vast te stellen wat er mogelijk klachten oplevert. 

Het kan zijn dat de handtherapeut wordt ingeschakeld om met u te revalideren na een breuk, operatie of een andere medisch voorkomen. Bij een verwijzing van de arts zal de handtherapeut middels een duidelijk en systematisch behandelplan van de arts zelf te werk gaan. En behandelplan wordt nooit zomaar uitgevoerd, samen met de patiënt wordt gekeken naar een passend behandelplan waar de patiënt zich ook comfortabel bij voelt.

Bij MoveWell kijkt een gespecialiseerde handtherapeut naar een passend behandelplan en voert deze samen met u uit.

Wanneer komt u in aanmerking voor handfysiotherapie?

Hand en pols klachten zijn er in allerlei vormen en maten. De fysiotherapie behandelingen  kunnen hier effectief voor zijn. De onderarm en pols hebben veel en complexe botstructuren, spierstructuren en peesstructuren. Bij een aandoening of klacht van een van de structuren komt u al in aanmerking voor hand- pols fysiotherapie. De onderarmspieren bestaan uit flexoren en extensoren die uitmonden in de hand. Een hand- pols klacht hoeft dus niet alleen voelbaar te zijn in de hand- pols regio. Wanneer een klacht voelbaar is of u belemmert in de dagelijkse activiteiten dient u zo mogelijk een hand- of polsfysiotherapeut in te schakelen om behandeling te starten. 

Oorzaken en symptomen

Klachten en oorzaken zijn voor elke klacht en persoon verschillend. De therapeuten onderscheiden de klachten in (ver)rekken, scheuren en breken. Een trauma of in andere woorden; lichamelijk letsel kan vele oorzaken hebben. Het is zaak om na een acuut letsel zo snel mogelijk een huisarts, arts of fysiotherapeut te raadplegen om het letsel vast te stellen en te wat er aan de hand is. 

Chiropractie in Hilversum voor de pols

Movewell Chiropractie Hilversum behandelt niet alleen klachten van de wervelkolom maar ook hand en polsklachten. Het kan zijn dat er in de hand pols regio een dof gevoel, tintelingen of pijnscheuten voelbaar zijn. Dit kan duiden op mogelijke stenose in de wervelkolom wat dan uitstraalt richting de hand. Veel voorkomende zenuwpijnen hand en pols klachten komen voort uit de cervicale regio van de wervelkolom. De Chiropractor van MoveWell kijkt samen met u middels een intake en onderzoek naar mogelijke factoren die hand en polsklachten doen ontstaan. De chiropractor is specialist op het musculoskeletale aspect van het lichaam. Door manipulaties uit te voeren op de wervelkolom maakt de chiropractor de zenuwbaan vrij, dit kan resulteren in klachtvermindering of klachtenvrij. 

Hoe ziet een hand- pols behandeling eruit?

Een hand pols behandeling verschilt per klacht en persoon. Naast het vaststellen en in kaart brengen van mogelijk letsel is het behandelplan van een iedere altijd anders. Na een uitvoerige intake kijkt de therapeut samen met u naar een behandeltraject en hoe deze eruit komt te zien. De therapeut houdt ten alle tijde rekening met uw wensen en kunnen. Een behandeltraject ziet er globaal gezien als volgt uit; Na een intake en onderzoek wordt een behandelplan toegepast, de inhoud van een behandelplan is niet gestandaardiseerd. In fases wordt u begeleidt naar het optimaliseren van bewegingen en kracht. 

Wat voor handblessures kunnen er voorkomen?

In de hand en pols regio zitten verschillende structuren die diverse bewegingen kunnen maken of juist niet kunnen maken. Een acute gebeurtenis of langzame opkomende klachten kunnen leiden tot verschillende klachten of de hoedanigheid daarvan. Een aantal voorbeelden van hand- polsklachten kunnen zijn; 

Het zal dan ook niet verrassende zijn dat elke therapeut voor elke behandeling een ander behandelplan opstelt. De therapeut zal in zekere zin met de patiënt overleggen hoe dit eruit zal komen te zien. Ook de intensiteit en voorkeuren van een patiënt worden meegenomen in dit weloverwogen plan van aanpak.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid