Gezondheid

Darmen reinigen: van groot belang voor je gezondheid

darmen menselijk lichaam

Wondermiddelen om vitaal en gezond te blijven of af te slanken bestaan niet. Wat wel voor iedereen belangrijk is, is aandacht besteden aan de gezondheid je darmen. Je darmen reinigen kan heel gemakkelijk door vezels en bepaalde kruiden aan je dieet toe te voegen. Oud afval dat aan de darmwanden blijft zitten, kan je zo verwijderen. We delen hier tips over het schoonmaken van je darmen, waardoor je minder last hebt van darmproblemen en je algehele gezondheid gestimuleerd wordt.

Grote schoonmaak voor je darmen

Wil je graag je darmen reinigen en een opeenhoping van giftige stoffen voorkomen, dan is het in de eerste plaats belangrijk om je dieet onder de loep te nemen. Veel voedingsmiddelen hebben namelijk reinigende kenmerken waar je gebruik van kan maken. Gebruik eens wat meer seizoensfruit en eet bewust meer groenten en peulvruchten. Vervang een lunch met brood bijvoorbeeld door groenten. Hiermee worden je darmen schoner en profiteer je bovendien van een betere slaap, ademhaling en innerlijke balans. Begin je ontbijt met smoothies, die bijvoorbeeld biet, wortel, rood fruit, perzik of sinaasappel bevatten.

Natuurlijke darm detox met groente en fruit

Je darmen kunnen veel hebben, maar reageren op een verkeerde levensstijl of voeding met problemen als verstopping of dunne ontlasting. Voor een darm detox is niet alleen het eten van veel fruit en groenten belangrijk. Neem ook voldoende volkoren producten en eiwitten en vermijd zoveel mogelijk suikerhoudende en vette voedingsmiddelen. Ook alcohol en bewerkt voedsel zijn uit den boze. Door lijnzaad te gebruiken bij je maaltijden bevorder je je stoelgang. Kruiden als gember, kurkuma en rozemarijn ondersteunen ten slotte je lever. Voor schone darmen is ook het drinken van genoeg water belangrijk. Je kan dit het beste niet tijdens de maaltijd doen, maar op momenten dat je niet aan het eten bent.

Snel en simpel: een detoxpakket

Om onverteerde voedingsstoffen snel uit je darmen te verwijderen kan je ook kiezen voor een detoxpakket. Hiermee reinig je de dikke en dunne darm en kan je starten met een gezondere levensstijl. Een van de bedrijven waar je terecht kan voor een methode voor het reinigen van je darmen is Qaqao Innovative Health Solutions. Met het starterspakket Vegaqura Q-Start maak je gebruik van poeders met enzymen uit groente en fruit en probiotische bacteriën. Hier kikkeren je darmen vanzelf van op.

You may also like

Comments are closed.

More in:Gezondheid