Wat voor krachten horen bij jouw geboortesteen?


We kennen allemaal wel de sterrenbeelden. Wist je trouwens dat hier een bepaalde edelsteen bij hoort?
Een edelsteen die niet alleen bij je sterrenbeeld hoort, maar ook nog genezende werking of versterkende krachten bezit. Kom er nu snel achter welke geboortesteen bij jou hoort en welke krachten de steen je kan geven. Hieronder vind je het overzicht van alle maanden en de bijbehorende edelstenen.

Januari – Granaatsteen – Trouw, sterkte.
Men geloofde dat granaatstenen nachtmerries en slangenbeten kunnen voorkomen. Het dragen van deze steen schenkt positieve energie, zorgt voor toegenomen zelfbewustzijn en ontspanning.

Februari – Amethist – Royaliteit, macht, welvaart. Amethisten brengen de drager moed en bescherming tegen de duisternis. Ze helpen ook de geest te kalmeren, relaties te versterken en ze brengen vrede.

Maart – Aquamarijn – Gezondheid, helder denken. Men dacht dat aquamarijn geweekt in water het hart, de lever en maag ziekten helpt te genezen. Ze brengen de drager een goede gezondheid, veiligheid en geluk.

April – Diamanten – Eeuwigheid, zuiverheid, sterkte. Men geloofde dat diamanten een negatieve energie, stress, toxinen en waanzin af kon weren. Het dragen van Diamanten kan zorgen dat u zich opnieuw geladen, krachtig en onoverwinnelijk voelt.

Mei – Emerald – Genezing, groei, overvloed. Emerald betekent vruchtbaarheid, liefde en wijsheid. Deze wordt gebruikt voor de behandeling van long-, rug-, spier- en hartproblemen en helpt het lichaam te ontgiften.

Juni – Parels, Maansteen, Alexandrite – Genade, zuiverheid, intuïtie. Het dragen van parels kan boosheid beheersen, de geest kalmeren en verhoogt de vruchtbaarheid. Parels verbeteren relaties en maken de mensen creatiever.

Juli – Robijnen – Passie en vitaliteit. Robijnen beschermen tegen het kwaad en zorgen voor geluk, vrienden, liefde en succes. Ze hebben een positief effect op de doorbloeding van de drager en stimuleren bijnieren en nieren.

Augustus – Peridot – Hoop, geluk. Peridot helpt om het kwaad, nachtmerries en andere duistere energieën af te weren. Het versterkt het immuunsysteem en werkt tegen rusteloosheid en uitputting.

September – Saffier- Waarheid, wijsheid, schoonheid. Men geloofde dat saffieren de drager bewaakten tegen het kwaad en dat het giftige slangen kon doden. Ze worden gebruikt om aderen te versterken en het bloed gezond te houden.

Oktober – Opaal, Toermalijn – Vrede, hoop, inspiratie. Opalen beschermen de drager tegen pech en mensen met kwade bedoelingen. Ze worden gebruikt om het geheugen te versterken, het lichaam te reinigen en het gezichtsvermogen te beschermen.

November – Topaas, Citrien – Plezier, creativiteit, jeugd. Deze juweeltjes beschermen reizigers en zorgen voor mentaal welzijn. Zij moedigen vergiffenis, vrede, genezing aan en stimuleren onze gedachten en de stofwisseling.

December- Blue Topaas, Turkoois, Tanzanite, Zirkoon – Succes, welvaart, geluk. turkoois wordt gelijkgesteld met liefde, geluk en ontspanning. Het geneest ons lichaam en weert boze geesten en gevaar af.
geboortesteen

Add Comment

Close