Raak ik mijn buikvet kwijt zodra ik buikspieroefeningen ga uitvoeren?


In het begin toen ik nog niet wist hoe ik mijn buikvet kon kwijtraken, voerde ik elke dag buikspieroefeningen uit. Elke dag deed ik tientallen sit-ups en werkte ik mezelf in het zweet.

Dit hield ik zo’n 5 weken vol. Regelmatig keek ik in de spiegel om te kijken of mijn buikvet minder was geworden. Helaas, mijn buik was nog steeds even dik.

In dit artikel ga ik jou exact uitleggen waarom je met buikspieroefeningen je buikvet niet verminderd en wat je beter kunt doen. Lees het artikel goed, zodat je snel je buikvet verminderd.

Je kan nog zoveel buikspieroefeningen doen, maar je buikvet zal er nooit minder van worden. Dit komt namelijk omdat je met het trainen van je buik je buikspieren traint. Met het uitvoeren van buikspieroefeningen verminder je niet je buikvet. Daarnaast kun je niet plaatselijk vet verbranden.

Het is dus zonde van je kostbare tijd om buikspieroefeningen te doen…

Wat jij beter kunt doen is vet verbrandende oefeningen uitvoeren waarmee je heel je lichaam traint. Hoe vaker jij namelijk deze oefeningen uitvoert, hoe meer en sneller je vet gaat verbranden.


Dit komt namelijk omdat je tijdens het uitvoeren van vet verbrandende oefeningen je spierweefsel beschadigd. Het spierweefsel moet hersteld en gevoed worden, je stofwisseling zorgt daarvoor.

Meestal gebeurt het herstellen in de nacht. Wanneer je dus in de ochtend vet verbrandende oefeningen hebt uitgevoerd, is je lichaam in de nacht nog bezig om het spierweefsel te herstellen.

Onthoud dus dat het belangrijk is om vet verbrandende oefeningen te doen voor heel je lichaam.

Daarnaast raad ik je ook aan om vooral te focussen op het trainen van de grote spiergroepen. De grote spiergroepen van je lichaam zijn: benen, borst, schouders en rug. De kleine spiergroepen van je lichaam zijn: kuiten, biceps, triceps, buik, onderarmen en nek.

Waarom is het belangrijk om vooral te focussen op het trainen van de grote spiergroepen?

Grote spiergroepen verbruiken meer energie. Ten eerste omdat ze groter zijn en ten 2e omdat het langer duurt voordat deze spiergroepen hersteld zijn. Zodra jij dus regelmatig de grote spiergroepen van je lichaam traint zul je snel je buikvet kwijtraken.

Hieronder heb ik een goede vet verbrandende oefening voor je. Waarschijnlijk ken je deze oefening al wel. Alleen sta je er misschien niet bij stil dat het een hele effectieve vet verbrandende oefening is:

Push Up voor beginners:

Ga met je knieën op de grond zitten buig naar voren en zet je handen op schouderbreedte. Laat jezelf daarna langzaam zakken. Houd jezelf 10 cm boven de grond even een paar seconden vast en druk jezelf daarna weer langzaam omhoog.

Ademhaling:
Adem in als je jezelf laat zakken, adem uit als je jezelf omhoog drukt.

Wanneer je de push ups voor beginner goed onder de knie hebt raad ik je aan om met de gevorderden verder te gaan. Met de push up voor gevorderden train je je spieren namelijk beter.

Push Up voor gevorderden

Zet je handen op schouderbreedte en strak je voeten. Steun met de onderkant van je tenen op de grond. Laat jezelf langzaam zakken. Houd jezelf even 5 seconden boven de grond vast en druk jezelf daarna weer omhoog.

Ademhaling:
Adem in als je jezelf laat zakken, adem uit als je jezelf omhoog drukt.

Met deze goede vet verbrandende oefeningen train je de schouders, triceps en borst.

Wanneer kan ik deze oefeningen het beste uitvoeren?

Ik raad je aan om in de ochtend zodra je het ontbijt hebt genomen de oefeningen te doen. Zo zorg je er namelijk voor dat je lichaam heel de dag meer calorieën gaat verbranden.

One Response

Add Comment

Close