Afvallen en de gekte er om heen


Afvallen en de gekte er om heen

Onlangs tikte ik op Google het trefwoord afvallen in. Het resultaat was niet best. De meest fantastische dan wel belachelijke resultaten kwamen mijn PC binnen. Zo kon ik in 2 weken afhankelijk van welke link in aan klikte 15, 17 of zelfs 25 kilo verliezen. Nu ben ik niet van plan om 17 kilogram aan gewicht te gaan verliezen en al zou ik dit wel van plan zijn dan zou ik dit zeker niet in twee weken doen.

Ik overwoog om het te laten bij wat het was en een ander trefwoord in te toetsen. Maar de ergernis sloeg toe en ik klikte door naar de website van het dieet dat beter zou zijn dan alle andere diëten. Op de website wordt inderdaad geclaimd dat je 17 kilogram in 2 weken kunt verliezen. Een garantie wordt echter maar voor 5 kilo gegeven. Hoewel ik dit al vrij merkwaardig vindt is dit niet waar ik me echt aan erger.

De gekte rond het afvallen

Waar ik me aan erger is dat de focus wordt gelegd op het afvallen op zichzelf. Natuurlijk snap ik dat er mensen zijn die aanzienlijk af willen vallen. Natuurlijk snap ik dat dit voor mensen belangrijk is om zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Maar ik vind het ergerlijk dat deze mensen de meest fantastische resultaten voorgespiegeld krijgen, terwijl ze naar mijn stellige indruk veel beter minder kilo’s in meer tijd af zouden kunnen vallen als hun levenspatroon maar aangepast wordt.

Volgens mij is afvallen alleen duurzaam als je langzaam begint met gezondere voeding tot je nemen, langzaam begint met meer te sporten enzovoort. Afvallen is een ingrijpend proces en ik geloof dat mensen die veel moeten afvallen hier de tijd voor moeten nemen om dit duurzaam te houden.

Ik ben benieuw naar jullie mening!
Laat hieronder even een reactie achter;)

Add Comment

Close