Afvallen door effectieve cardiotraining


Afvallen door effectieve cardiotraining

Iedereen die een beetje serieus wil afvallen weet dat hij of zij aan cardiotraining zal moeten geloven. Tijdens een cardio-oefening gaat de hartslag omhoog. Ook wordt de stofwisseling beter wat weer zorgt voor een extra verbranding van calorieën en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Cardio-oefeningen zorgen dus tijdens en na de oefening voor de verbranding van vet, maar ze trainen ook het hart (het hart is ook een spier), zo krijg je een sterker hart en dat kan helemaal geen kwaad.

effectieve cardiotraining

Cardio-oefeningen zijn zwaar dus het is aan te bevelen om er zo veel mogelijk uit te halen. Om te beginnen zijn er verschillende vormen van cardio-oefeningen. Zwemmen, fietsen, hardlopen, het is allemaal cardio. Begin met te bepalen welke oefening(en) jij wilt doen. Het maakt niet zo veel uit welke je kiest, als je het maar leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat je energie haalt uit het sporten. Hou je van de buitenlucht? Trek een paar hardloopschoenen aan en ga hardlopen. Liever fietsen in de sportschool? Ook prima.

Het gaat erom dat je iets kiest wat je leuk vindt. Sporten doe je met een doel, afvallen kan een doel zijn, maar sporten is ook gewoon leuk. Als je sporten niet leuk vindt, maak het dan zo leuk mogelijk. Voel je niks voor hardlopen, ga het dan ook niet doen. Het is vrij onwaarschijnlijk dat je dit dan op de langere termijn volhoudt.

Het is echter wel aan te bevelen om af en toe wat afwisseling te zoeken. Dat houdt het allemaal wat leuker voor jezelf en voor je lichaam. Hardlopen is lekker en gezond, maar het is vrij intensief voor je kniegewrichten. Daarom is het goed om af te wisselen. Daarnaast gaat je lichaam er op een gegeven moment ook aan wennen dat je iedere week 4 keer gaat hardlopen en je gaat minder vet verbranden.

Een aantal opmerkingen bij het doen van cardio-oefeningen: Zorg dat je minimaal 30 minuten per keer traint. Probeer 3 a 4 keer per week te trainen. En vooral, zorg ervoor dat je rustig opbouwt. Luister naar je lichaam, voorkom blessures en ga voor dat strakke lijf.

As je goed en rustig traint krijg je de volgende resultaten:

  • Je valt af doordat je veel calorieën verbrand
  • Je hart wordt sterker
  • Je longcapaciteit neemt toe
  • Je voelt je fitter en minder gestrest

Het is aan te raden om tijdens een cardio-training niet aan 1 stuk door op dezelfde snelheid te lopen, maar een zogenaamde intervaltraining te doen. Je traint zo met hoge pieken aan energie. Zo verbetert je stofwisseling, of metabolisme niveau, en verbrand je extra energie. Een voorbeeld van zo’n training is dit:Joggen kan heel effectief zijn

  • Ga 5 minuten joggen om je spieren warm te krijgen
  • Geef 2 minuten al je energie en sprint zo hard als je kan
  • Ga even 5 minuten rustig joggen
  • Geef maar weer 2 minuten al je energie

Ga 5 minuten rustig joggen.

Herhaal dit zoveel als je kunt, je zult merken dat je op een gegeven moment meer herhalingsoefeningen kunt doen en gezond af gaat vallen. Als laatste, maar heel belangrijk: Ren jezelf geen blessure. Neem tijd voor een goede warming-up en cooling-down.

Add Comment

Close