Afvallen doe je door…


Afvallen doe je door goed, maar beperkt te eten. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je wel goed eet. Je lichaam heeft namelijk wel gewoon de voedingsstoffen nodig om zichzelf te onderhouden. Afvallen betekent daarom ook niet niet eten, maar minder eten. Dit gaat makkelijker als je mooie, gezonde en verse producten gebruikt. Hieronder staan een aantal tips die je kunt gebruiken om meer van je eten te genieten.

Goed eten begint al tijdens het koken. Drink tijdens het koken alvast een groot glas water. Je maag zit nu al een beetje vol en je hebt minder de neiging om te gaan schransen.
Drink lekker veel water
Doe nooit gelijk je gehele maaltijd op je bord. Schep altijd eerst de helft op, daarna een kwart en bedenk dan of je de andere kwart ook echt nodig hebt om vol te zitten. Is het antwoord negatief? Vries de rest van je eten dan in.

Als je na het eten een toetje wilt, dan kan dit gerust als je af wilt vallen. Let er wel op dat je een vetarm toetje neemt. Maar daar blijft het niet bij, kijk ook of er niet bijvoorbeeld heel veel suiker aan toegevoegd is om het toetje zoet te laten smaken.

Om af te vallen moet je minder gaan eten. Niet niks, maar minder. Het kan zijn dat je na je maaltijd ’s avonds nog zin hebt om iets te eten. Zorg ervoor dat je daarom niks van vette snacks in huis hebt. Het is beter om jezelf niet in verleiding te brengen. Zorg daarom dat er niks is, dan houd je je zeker aan je dieet.

’s Avonds steekt er echter wel een ander probleem de kop op. Veel mensen gaan ’s avonds uit of gaan even wat drinken. Probeer in de eerste tijd van je dieet dit gewoon even te laten. Als je denkt dat je ’s avonds wel weg kunt gaan om wat te gaan drinken laat dan alcoholische dranken links liggen. Leg je vrienden uit wat je doel is, en zeg dat je daarom liever water drinkt. Het is nog beter om dit van tevoren al gedaan te hebben.

Iedereen valt af op zijn eigen manier. Sommige mensen besluiten om wel alcohol te consumeren. Als je dit doet drink dan een klein biertje, of een lichte cocktail. Drink je liever een wijntje? Zorg dan dat je glas halfvol blijft, anders is het zo weer bijgevuld.

Het aller gevaarlijkste in de kroeg is echter niet de alcohol, maar de bittergarnituur of de nootjes. De nootjes zijn vaak goedkoop en bevatten veel vet, en over de bittergarnituur hoeven we het niet te hebben. Wees sterk, haal je doel voor ogen en sla deze over.

 

Add Comment

Close