7 Tips om je dieet vol te houden


7 Tips om je dieet vol te houden

Niet heel veel mensen vinden het prettig om op dieet te gaan. Veel mensen gaan op dieet om snel gewicht te verliezen. Het is echter maar zeer de vraag of het wel gezond is om snel gewicht te verliezen. Daarom krijg je hieronder 7 tips waarop je moet letten tijdens je dieet.

1. Ontbijt

Ontbijten doe je altijd, wat je dieet ook zegt. Je hebt dit waarschijnlijk al een keer eerder gehoord, hou je er dus ook gewoon aan. Een goed ontbijt zorgt voor een betere stofwisseling en geeft je een minder hongerig gevoel tijdens de dag.

gezond ontbijt

2. Calorieën komen uit voedsel, niet uit (fris)drank

Als je snel gewicht wilt verliezen, zorg er dan voor dat je je calorieën binnen krijgt uit vast voedsel en niet uit wat je drinkt. Drinken zorgt er namelijk niet voor dat je een vol gevoel in je maag krijgt. (Water is hier  een uitzondering op, maar dat bevat ook geen calorieën.

3.Gezonde ingrediënten.

Als je af wilt vallen is het belangrijk om gezonde ingrediënten te gaan gebruiken. Zo kan het een geode stap zijn om minder vet en suiker aan je eten toe te voegen en het kan ook niet kwaad om vers te gaan eten in plaats van voorbewerkt voedsel te consumeren.

4.Ga minder eten.

Het is aan te bevelen om hetzelfde aantal maaltijden als voorheen te lijven gebruiken, dat wil zeggen 3 keer op een dag. Toch moet je minder gaan eten. Schep kleinere porties op, of zet kleinere borden neer. Zo lijkt je bord eerder vol en eet je toch minder. Uit recent onderzoek is gebleken dat je ook minder opschept als je bord een rode rand heeft. [http://www.nu.nl/gezondheid/2716121/van-rood-bord-eet-minder.html]

4.Groenten

Groenten zijn lekker, gezond en bevatten weinig calorieen. Ze passen daarom ook perfect in een gezond dieet. Ze bevatten veel vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen waaronder vezels. Deze vezels zorgen weer voor een betere spijsvertering. Het is dus ideaal om veel groenten te eten, maar het kan je ook helpen als je af en toe wilt snacken. Wat dacht je van de snacktomaat en te snackkomkommer?

6. Fruit

Fruit is gezond en je mag het dan ook heel de dag door eten. Fruit is het lekkerst wanneer je seizoenfruit kiest, dit is vaak het lekkerst beschikbare fruit en hoeft niet heel de wereld over gesleept te worden.

7. Ga sportensporten is goed om af te vallen

Naast het volgen van een dieet is het nooit onverstandig om ook aan fitness te gaan doen. Hoe meer spieren je hebt, hoe energie je kunt verbranden, hoe meer vet je verliest. Ga niet als een malloot iedere dag sporten. Dit levert je een ding op en dat is een blessure. Ga 2 of 3 keer per week naar de sportschool en doe oefeningen waarmee je spieren opbouwt. Daarnaast kun je ook cardio-oefeningen gaan doen om extra vet te verbranden.

Add Comment

Close